Vården i Centrum | Lejonstigen 4 | 181 32 Lidingö

Så fungerar det digitala vårdmötet

Så fungerar det digitala vårdmötet!

Installera vår App:

  1. För att kunna genomföra ett videomöte med oss behöver du vår App: ”Vården i Centrum” installerad på din mobiltelefon eller surfplatta.
  2. Har du en Apple-telefon – sök och ladda ner vår app ”Vården i Centrum” från AppStore i din mobiltelefon.
  3. Har du en Android-telefon – sök och ladda ner vår app ”Vården i Centrum” från Google Play i din telefon. (Tex en Samsung eller HTC)
  4. Sen är du klar att logga in med mobilt bankID.
  5. Godkänn att Appen ”Vården i Centrum” får tillgång till kamera, mikrofon och notiser i din telefon så att det går att genomföra videomöten

Videomöte

Samma patientavgift gäller som vid fysiska besök på Vårdcentralen. Har du frikort registrerar vi det, annars kommer du att få en faktura per post.

Du loggar in säkert med ditt mobila BankID.  Har du inte ett mobilt bankID behöver du först beställa det av din bank och installera deras App på din telefon.

När vi kommit överens om tidpunkt för besök skapar vi ett ärende för videobesök till dig. Du får en notis i ”Vården i Centrum”-appen och när du loggar in kan du se ditt ärende.

Om så efterfrågas i ärendet du fått besvara frågor och bekräfta besöket. Du kan även se bokad tid i ärenden.

När det är dags för ett videomöte ringer vi upp dig på din mobiltelefon – du behöver inte ha vår app igång utan samtalet kommer upp på din skärm.

Din doktor kan även vid behov skicka dig meddelanden via appen, detta visas då som en notis i appen och du loggar in med bankID för att ta del av meddelandet.

Tips för ett lyckat videomöte

För en större bild – vrid på telefonen till horisontalläge när du genomför videomötet.

Se till att du är på en plats med god ljussättning – det behövs mer ljus än man kan tro.

Glöm inte att godkänna att vår App får tillgång till ljud, bild och mikrofon i din telefon så att det går att genomföra videomöten.

Troubleshoot

Här har vi samlat de vanligaste problemen som kan uppstå. Tänk på att videosamtalet sker över Internet och tillgång till ett stabilt nätverk eller 3G/4G är nödvändigt.

Problem: Vårdgivaren försöker starta ett videosamtal med patienten men i patientens telefon visas inget inkommande samtal.

Lösning 1:

  • Stäng av WIFI på telefonen så att samtalet istället kopplas upp vi 3G/4G. Vissa typer av WIFI släpper inte igenom / försämrar IP-trafiken som krävs för samtalet.
  • Stäng av och starta om appen. Säkerställ att du verkligen stänger av appen och inte bara loggar ut.
  • Vårdgivare initierar samtal på nytt.

Lösning 2:

  • Om inte ovan fungerar, logga in i appen.
  • Vårdgivare initierar samtal på nytt.